Reseptiasioissa toisen puolesta asiointi apteekissa

Joskus tulee tilanteita, että joutuu lähettämään toisen henkilön asialle apteekkiin hakemaan reseptilääkettä. Silloin on tärkeää, että asiamies on evästetty hyvin apteekkireissua varten.

Anna asiamiehelle mukaan Kela-korttisi sekä lista minkä nimisiä lääkkeitä haluat tuotavan, tai lääkärin tulostama sähköisen reseptin potilasohje. Evästä asiamies myös sen varalta, mikäli apteekissa tarjotaan halvempaa vaihtoehtoa; saako hän mahdollisesti vaihtaa lääkkeesi halvempaan vai ei, mikä on hyväksymäsi hintaero.

Antamalla suostumuksen puolesta-asiointiin apteekissa varmistat lääkehoitosi jatkuvuuden ja turvallisuuden. Ilman suostumustasi apteekki ei voi kertoa asiamiehelle muusta lääkityksestäsi, ja opastus mahdollisista yhteisvaikutuksista tai päällekkäisyyksistä lääkkeissäsi voi tietosuojasyistä olla rajoitettua. Myös reseptin lähettäminen uusittavaksi asiamiehen välityksellä onnistuu vain mikäli olet antanut hänelle suostumuksen asioiden hoitamiseksi puolestasi. Asiamiehesi tunnistetaan apteekissa aina, niin voimme olla varmoja että hän todella on valtuuttamasi henkilö.

Suostumuksen voi antaa sähköisesti Suomi.fi -palvelussa kattamaan kaikki Suomen apteekit, pisimmillään jopa 25 vuoden ajaksi. Mikäli sähköinen asiointi on vaikeaa, voi suostumuksen antaa myös kirjallisena omaan apteekkiin enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Lomakkeen saat omasta apteekistasi.

Kun suostumus on annettu sähköisesti, tai on kyse alaikäisen lapsen puolesta asioinnista, onnistuu puolesta asiointi nyt myös apteekkimme verkkokaupassa. 

Täällä voit antaa sähköisen valtuutuksen puolesta-asiointiin apteekissa: Valtuudet - Suomi.fi