Apteekkimme

Zeppelinin apteekissa on helppo asioida ja haluamme palvella. Henkilökuntamme auttaa Sinua mielellään kaikissa lääke- ja apteekkiasioissa. Lääkehoitosi turvallisuus sekä terveytesi ja hyvinvointisi edistäminen ovat ykkösasiamme, ja kehitämme jatkuvasti osaamistamme lääke- ja terveydenhuollon asiantuntijoina.

Apteekki sijaitsee Zeppelinissä, Pohjois-Suomen suurimmassa kauppakeskuksessa Kempeleessä. Meille on helppo tulla ja pysäköinti on maksutonta ympäri vuoden. Myös pitkät aukioloaikamme helpottavat asiointiasi.

Meiltä löydät kattavan lääkevalikoiman lisäksi monipuolisen valikoiman terveyden ja hyvinvoinnin tuotteita. Olemme panostaneet myös tutkittuun ja luotettavaan apteekkikosmetiikkaan, erityisesti herkän ihon tuotevalikoimaan.

Zeppelinin apteekki kuuluu kotimaiseen yksityisten apteekkien Avainapteekit-ketjuun. Voit liittyä Avainasiakkaaksemme helposti joko apteekissa tai Internetissä Avainapteekit.fi -sivustolla. Avainasiakasohjelma palkitsee keskittämisestä merkittävillä eduilla ja parantaa lääkehoitosi turvallisuutta.

Lämpimästi tervetuloa asiantuntevaan, nykyaikaiseen ja iloisen palvelun apteekkiin!

Erityispalvelut: Lääkehoidon kokonaisarviointi
Palveluhenkilöt: Astmayhdyshenkilö, sydänyhdyshenkilö, diabetesyhdyshenkilö, savuttomuus yhdyshenkilö


APTEEKIN HENKILÖKUNTA

Apteekkari

Apteekkari on apteekin johtaja ja yrittäjä, joka vastaa yrityksensä toiminnasta. Apteekkarilta edellytetään proviisorin tutkintoa.

Apteekkarin työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, liiketoiminnan osaamista, esimiestaitoja ja laajaa lääkkeiden tieteellistä tuntemusta. Apteekkarin työ on apteekin toiminnan johtamista. Apteekkarilla on vastuu yrityksen taloudesta ja henkilökunnasta.

Yhteyksien hoitaminen lääkehuollon eri tahoihin ja paikalliseen terveydenhuoltoon on osa apteekkarin työtä. Myös opetus- ja koulutustehtävät kuuluvat työhön. Apteekkarin työ vaatii tarkkuutta ja jatkuvaa kouluttautumista, apteekkari toimii myös käytännön asiakaspalvelutyössä.


Proviisori

Proviisorin tutkinto on farmasian alan ylempi korkeakoulututkinto. Proviisori toimii apteekissa apteekkarin alaisena, hän jakaa osan vastuutehtävistä apteekkarin kanssa mutta apteekkarilla on aina lopullinen vastuu apteekin toiminnasta. Proviisori kehittää apteekin toimintaa yhteistyössä apteekkarin kanssa.

Proviisorin tehtäviä apteekissa ovat mm. esimiestehtävät, farmaseuttiset asiantuntijatehtävät, asiakaspalvelu, lääkeneuvonta ja opetustehtävät. Zeppelinin apteekki toimii monipuolisesti yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa, otamme mielellämme alan opiskelijoita työharjoitteluun. Opiskelijayhteistyö kuuluu Proviisorimme vastuualueeseen.


Farmaseutti

Farmaseutit ovat suorittaneet farmaseutin tutkinnon, joka on alempi korkeakoutututkinto. Tutkinnon voi suorittaa Helsingin yliopistossa , Itä-Suomen (Kuopio) yliopistossa sekä Turun Åbo Akatemiassa. Farmaseutin opinnoissa on syvennytty eri lääkeaineiden ominaisuuksiin ja vaikutuksiin elimistössä, farmaseutti on lääkkeiden ja lääkehoidon asiantuntija. Opinnot sisältävät myös paljon käytännön harjoittelua. Farmaseutin ammatissa tarvitaan ennen kaikkea hyvää asiakaspalvelutaitoa, huolellisuutta ja tarkkuutta.

Farmaseutti antaa apteekissa lääkeneuvontaa, hän huolehtii että asiakas saa riittävän tiedon ja opastuksen lääkkeen käyttöön. Farmaseutin tulee myös osata päättää, milloin asiakas tulee ohjata muun terveydenhuollon ammattilaisen esim. lääkärin luokse.


Tekninen henkilökunta: lääketeknikko tai lääketyöntekijä

Lääketyöntekijän tehtävät määräytyvät koulutuksen, kokemuksen ja osaamisen perusteella. Tehtävänimike on muuttunut ajan mittaan, nykyään apteekin teknisiin työtehtäviin koulutetaan lääketeknikoita. Lääketeknikon koulutus on lääkealan perustutkinto, ammatillisen koulutuksen kesto on noin 3 vuotta – aiemmat opinnot voivat lyhentää opiskeluiden kestoa. Lääketeknikon tutkinnon voi suorittaa Helsingissä, Turussa, Vaasassa ja Oulussa.

Apteekin teknisen henkilökunnan tehtäviin kuuluvat mm. varastonhallinta, tilausten tekeminen (sekä tarkistaminen & sisäänkirjaus) ja erilaiset apteekin toimistotyöt sekä taloushallinnon työt esim. asiakaslaskutus. Lisäksi jokaisella on omia vastuualueitaan esim. tietotekniikan tai markkinoinnin ja somistuksen alueella.

Tekninen henkilökunta neuvoo asiakkaita vapaan kaupan tuotteissa; kuten esimerkiksi vitaamiinien, perusvoiteiden ja kosmetiikan käytössä. Tekninen henkilökunta ei saa antaa asiakkaalle lääkeneuvontaa.